[6 במרץ 2016]
חברי קבוצת ה-120 – עתודה פוליטית רב תרבותית לשותפות חברתית חדשה, יצאו לסיור לימודי בן 8 ימים במרוקו. במסגרת הסיור נפגשים חברי הקבוצה עם מנהיגים מקומיים, פעילים חברתיים, אנשי תרבות ורוח – והכל לצורך למידה פוליטית משותפת במרחב דומה אך שונה.
ד"ר גלי סמבירא, ראשת התכנית, על הבחירה במרוקו: "כנראה שאם היינו מחליטות לנסוע לסיור לימודי בבוסטון או באנגליה, לא היינו צריכות לענות מאות פעמים על השאלה – "מה הקשר מרוקו?". אז פעם אחת ולכולם – למה מרוקו? אם היית רוצה ללמוד ולחוות חברה מרובת תרבויות, יחסי יהודים -ערבים/מוסלמים, יחסי מיעוט ורוב, מורכבות של לאום ודת, מסורתיות וקדמה, יחסי ממשלה וחברה אזרחית, ומעבר ללמידה וידע, היית רוצה מקום שמעורר חוויות של זהות, תרבות ושייכות, מקום שמערער ידע, מסקנות נחרצות, ותפיסות של נכון ולא נכון, ובנוסף, חשוב לך "להתערבב", להתערבב יותר לעומק בקבוצה, להתערבב עם תרבות דומה ושונה, להתערבב עם עבר ושורשים שקשורים לכולנו… אז מה הקשר אנגליה?? וכן, אנחנו נוסעות למרוקו כדי להגיד שאפשר וחשוב ויותר הגיוני ללמוד מהמזרח (שהוא בעצם המגרב – המערב)"
היום הראשון של הסיור נפתח בסיור במוזיאון היהודי בקזבלנקה, שבו נמצאת בין היתר "מגילת היטלר" – מגילה שנכתבה ב-1945 במטרה לספר את סיפור השואה, ובמשך מספר שנים הוקראה בפורים במקום מגילת אסתר. בהמשך היום הקבוצה נפגשה עם חברי ארגון "מימונה" – סטודנטים מוסלמים למען שימור רבות יהדות מרוקו.