עמיתות שחרית, חברי ועד מנהל, מארגנים קהילתיים, מנהלות תכנית ה-120 ועובדות ועובדי המכון, הגיעו לסמינר בן יומיים שהתקיים בזכרון יעקב, ובמסגרתו קיימו זו סדרת מפגשים ודיונים בנוגע לדרכים ליצור שותפות חברתית חדשה בין כל חלקי החברה הישראלית.
לאחר דברי הפתיחה של ד"ר אילון שוורץ, מנכ"ל המכון, על מהות הטוב המשותף, התפצלו המשתתפים לארבע קבוצות דיון ועבודה:
בין קודש לחול – עתיד היחסים בין החרדים, הדתיים והחילונים; "שלום בית" – ביטחון ושלום; כלכלה עם פנים אנושיות; וממלכתיות חדשה – בין מיעוט ורוב, רב תרבותיות וממלכתיות.
במסגרת הסמינר, סיירו חברי הקבוצה במושבה זכרון יעקב, בהדרכתה של ליאת מלכה, חברת המועצה הדתית ביישוב (האישה החרדית הראשונה והיחידה בתפקיד זה בארץ) וחברת ה-120, ושמעו מפיה כיצד מקיימים שותפות חברתית בין הקהילה החרדית לקהילה החילונית ביישוב, כיצד נראים היחסים עם הקהילה הערבית בסביבה, ואיך אפשר לפעול יחד למען טוב משותף.
לאחר מכן, התקיים מפגש עם ראש המועצה, זיו דשא, וסגנו מאיר ואנונו. "הדינמיקה שבין האנשים היא חשובה. אנשים מחפשים קהילה, קשר, ולא משנה מה הרקע או האמונה שלהם – זה מה שגיליתי בבחירות" – סיפר דשא. "אם שואלים אות מה אני רוצה שיהיה בזכרון יעקב, זה משהו שמאד דומה למה שאתם עושים בשחרית: הייתי רוצה קהילה שמתחברת בינה לבין עצמה, שכונות שמתחברות – זה תהליך שאנחנו מובילים ולאט לאט קורה… החזון שלי הוא שהמושבה תתפתח בקצב שתוכל להכיל את עצמה, שתהיה קהילה של שכונות שמתחברות ופועלות יחד כך שהפרטים מקבלים יותר כח להוביל שינויים…" הוסיף.